jump to navigation

Si angajatii mei se drogheaza… e o chestiune de cultura July 17, 2007

Posted by Daniel Alexandrescu in Angajati, In jurul lumii.
trackback

Ma refer la angajatii pe care ii avem in diviziile mai vestice. Cu siguranta nu sunt straini de iarba fata de care au o atitudine relaxata si pe care o trateaza ca ceva normal.

In Romania insa diferentele culturale fiind majore, sunt sigur ca ai mei colegi dragi se mai pierd in betii lungi prin delta sau pe la mare.

Iata si explicatia acestei insemnari de care se teme orice figura corporate: “SUA – Unul din 12 angajaţi se droghează”:

Unul din 12 angajati americani recunoaste ca s-a drogat macar o data in ultimele luni, potrivit celui mai recent studiu publicat de autoritatile federale.

Cei mai multi “narcomani” sunt angajatii full-time, pe locul intai clasandu-se angajatii din restaurante (17,4%), urmati de cei din constructii (15,1%). Cel mai putin se drogheaza angajatii idn invatamant si servicii sociale, care s-au intalnit cu substante interzise in proportie de 4%.

Sondajul a fost realizat pe un esantion format din 40.000 de subiecti, care au primit fiecare 30 de dolari pentru a participa.

Cele mai multe companii obliga angajatii sa permita testarea pentru folosirea de substante ilicite, iar 48,8% dintre cei intervievati recunosc ca s-au supus de buna-voie la aceste teste.

Cel mai mult se drogheaza angajatii tineri: peste 19% dintre cei cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani au folosit narcotice, urmati de 10,3% dintre cei cu varste de 26-34 de ani, 7% cu varste intre 35 si 49 si numai 2,6% dintre cei cu varste intre 50 si 64.

Barbatii reprezinta 2/3 din numarul “narcomanilor-angajati” (6,4 milioane).

Studiul ia in calcul si consumul de alcool. Circa 10,1 milioane de angajati full-time (8,8%) s-au declarat bautori inraiti. Aceasta definitie presupune consumul a peste cinci pahare de alcool intr-o singura ocazie, de cel putin cinci ori in ultimele 30 de zile.

Sursa: USA Today

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: